In cazul in care esti la inceput de drum, sau chiar dezvoltator avansat de site-uri web, intotdeauna iti vei pune intrebarea care CMS este ideal proiectului tau. Majoritatea oamenilor prefera sa isi deschida laptopurile si sa se conecteze la contul de blog pentru a imparti si celorlalti ceea ce cred , motivul de alegere a acestui tip de software. Dar cand vine voba despre CMS (Content Management System) cele mai populare platform de a-ti face cunoscute opiniile sunt Wordpress, Joomla, Drupal.
  
Care este cea mai buna alegere ?
 
Wordpress – reprezinta cea mai buna solutie pentru blogeri. Daca veti folosi aceasta platforma in alte scopuri precum realizarea unui site de prezentare, poate fi o solutie buna dar nu pe atat de complexa precum Joomla sau Drupal. Wordpress este usor de folosit si multa lume este familiara cu aceasta platforma. Platforma Wordpress poate fi instalata pe server si poate fi accesata rapid de oriunde folosind o conexiue la internet, si poate oferi cele mai bune rezultate atunci cand o folosim in afacerea noastra. Este bine de stiut ca Wordpress este usor de instalat. Dat fiind faptul ca Wordpress este dezvoltat ca si platform de blog, nu exista probleme in a o folosi. Postarea de comentarii este déjà creata din system precum si alte Servicii utile in bloging.

Binenteles Wordpress nu poate fi folosit in toate proiectele web precum magazinele online. Wordpress a fost creat pentru a usura munca utilizatorilor de a customiza site-urile si de a face alte lucruri avansate.

Drupal – este cea mai buna solutie pentru dezvoltatori, si mai ales pentru cei carora le place sa scrie cod. Platforma poate fi utilizata in realizarea de site-uri rapide si atragatoare.

Joomla – este o imbinare intre Wordpress si Drupal. Platforma ofera accesibilitate in dezvoltarea proiectelor web. Poate fi folosita in dezvoltarea de bloguri precum Wordpress dar si in dezvoltarea de proiecte web complexe fiind necesar a scrie cod precum in Drupal.