Metodele pentru optimizarea paginilor web pentru motoarele de cautare sunt ON-Page si Off-Page.

Optimizarea ON-page reprezinta optimizarea la nivel de taguri HTML de cod sursa a paginii web. Fiecare pagina va fi optimizata dupa cuvinte cheie care descriu continutul paginii, dupa o cercetare in prealabil a concurentei.
Deasemeni titlurile paginilor cat si subtitlurile vor fi optimizate folosind tagurile h1,h2 ... h6, dar cu observatia de a nu se folosi mai mult de trei taguri pe pagina.
Optimizarea On-page mai presupune scrierea tagurilor title si alt pentru imagini. Aceste taguri au fost introduse in codul html pentru a descrie o imagine ce nu poate fi incarcata de pe server, sau este lipsa, si un alt motiv este acela de a fi inteleasa o imagine descrisa astfel prin text pentru cei care nu pot vedea.

Optimizarea la nivel Off-Page presupune o munca continua care nu se termina in momentul cand ajungi pe prima pozitie. Aceasta optimizare presupune inregistrarea pe forumuri de discutii, crearea blogurilor, optimizarea linkurilor, crearea backlinkurilor.

Pentru mai multe detalii despre cum poate ajunge un site pe primele pozitii in cautari puteti consulta siteul meu http://www.razvanmihalcea.ro