Un certificat SSL permite site-urilor sa treaca de la HTTP la HTTPS ce ofera o siguranta mai mare. Un certificat SSL este un fisier de date gazduit pe serverul de origine al unui site web.  Certificatele SSL fac posibila criptarea SSL/TLS si contin cheia publica a site-ului web impreuna cu identitatea acestuia si date conexe. Astfel ca toate dispozitivele care incearca sa comunice cu serverul de origine vor face referire la acest fisier pentru a obtine cheia publica si pentru a verifica identitatea serverului.

Ce reprezinta un certificat SSL?

SSL este un protocol pentru criptare a traficului pe internet si verificarea identitatii serverului. Orice site web cu o adresa HTTPS utilizeaza SSL/TLS. Ai remarcat pana acum ca unele adrese URL incep cu http:// iar altele cu https:// ? Poate ca ai observat acel “s” atunci cand vizitezi un site web, sau cand introduci date personale sau sensibile ca de exemplu cand faci plati cu cardul. Acel “s” inseamna ca exista o conexiune sigura cu acel site, iar datele sunt criptate. Tehnologia care include acel “s” se numeste SSL (Secure Sockets Layer).

De ce un site are nevoie de un certificat SSL?

Un certificat SSL va protejeaza informatiile delicate. Ca de exemplu protejeaza parolele atunci cand efectuati plati online. Deasemenea un certificat SSL protejeaza numele de utilizator, parolele si putetista linisitit ca navigati pe un site web sigur, verificat. Astfel ca un certificat SSL poate :

- pastra securitatea datelor in servere

- creste site-ul in cautarile din Google

- imbunatateste si creste increderea site-ului in fata clientilor

- creste ratele de conversie.

Un certificat SSL trebuie sa fie eliberat de o Autoritate certificata si de incredere. Atat browserele cat si sistemele de operare si mobilele pastreaza lista certificatelor radacina CA de incredere.

Certificatul principal trebuie sa se gaseasca pe serverul furnizorului pentru ca certificatul sa fie de incredere.

In cazul in care site-ul tau nu are un certificat SSL valid contacteaza-ma pentru a instala si configura corespunzator un certificat SSL. Evita stresul si investeste inteligent in dezvoltarea afacerii tale. Razvan Mihalcea ofera solutii eficiente pentru dezvoltarea unei afaceri in mediul online. Acceseaza rapid servicii creare site de prezentare, magazin online, dezvoltare site WordPress, optimizare seo, design grafic etc. Scrie-mi pe adresa office@razvanmihalcea.ro sau suna la 0753118927 si da start proiectului tau de succes!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu